Mad har været en samlingspunkt for mennesker gennem tiderne. Det kan der ikke herske tvivl om. Selv om der i tidligere tider var en mere overlevelsesbaseret mening med det, så har det altid været noget, der har samlet mennesker. I tider med ringe fødetilgang kunne en dyrefangst give anledning til glade fester.

I dag har vi uanede muligheder for at få fødevarer nok. Det er kun pengene, der sætter begrænsningen. Selv med få penge kan man få mad på bordet i dag. Har man penge, må man få – på alle hylder.

Man kan dele menneskers madvaner ind i kategorier: De sunde, de kulinariske, de grillende, de veganske og så videre. Uanset præference, så findes der uanede muligheder for at finde opskrifter på internettet. En af de blogs, der har stor søgning er madensverden.dk. Her findes der opskrifter til alle. Manden bag bloggen er Holger, der med rette er stolt af den store søgning til hans madopskrifter. Det er nemlig ham selv, der forfatter og kokkerer, så opskrifterne holder, hvad de lover.

En af kategorierne på bloggen er “Dagens opskrift”. Her præsentere Holger en opskrift på Madens Verden, som er nem at gå til. Det kan være opskrifter til et hovedmåltid, til kager, brød eller lignende.

En anden kategori er “Viden om”, der præsentere en masse viden og fakta om fødevarer. Her kan man lære om, næringshold i de enkelte fødevarer, hvordan man koger sit tilbehør som pasta, ris og bulgur samt hvad krydderurter indeholder. Der er megen viden at hente ved at klikke ind på Madens Verden.

Holger tager også mange af billederne selv. I det hele taget bærer den omfangsrige blog præg af Holgers ‘touch’. Madplanen, som siden også præsenterer, kan hjælpe enhver til at finde forslag til den kommende uges menu. Her kan man forberede indkøb, så der ikke ryger for meget unødvendigt i indkøbskurven.